2013-03-02T22:38:53.000Z

Hvordan du bedst kommer i gang med at lærer Git og Github

Git er blevet defactor standard inden for versionsstying i udviklingsprojekter, især hvis man kigger på opensource, men at komme i gang med git kan være lidt svært, det kan jeg selv huske da jeg startede, derfor ville jeg lave en guide til hvordan du bedst kommer til at lærer git.

Git er baseret på kommando linjen, så hvis man har prøvet før med andre programmer er det helt klart en fordel, men ikke nødvendigt.

Try Github

Det er rigtig nemt at oprette en github profil, og det skal du nemlig bruge i den første link. Det er CodeSchool som sammen med Github har lavet en begynder-github serie. Her går du stille og roligt i gang med github og der er altid hjælp at hente hele vejen så du er sikker på du ikke går i stå!

http://try.github.com

Learn Git Branching

Learn Git Branching er en ny interaktiv guide, som hjælper dig i gang med det der hedder på git braching, hvilket er meget simpelt sagt uafhængige versioner inde i et projekt. Det som man bruger Git til aller mest.

Der er ikke så mange guides her i starten (10 stks), men de er rigtig gode og med gode vejledninger inden.

http://pcottle.github.com/learnGitBranching/

Youtube: Introduction to Git with Scott Chacon of Github

En video på over 1 time og 22 minutter med introduktion af Git til det lidt mere advanceret  Rigtig god hvis man godt kan lide at få vist tingene af en person istedet for at læse om det selv. Går meget mere i dybden i forhold til de 2 interaktive guider og derfor helt klart værd at se hvis man lige er gået i gang med Git. Du bliver hurtigt bragt op i niveau.

http://www.youtube.com/watch?v=ZDR433b0HJY

Youtube: Github Team Collaboration

En rigtig fint introduktionsvideo til hvordan du ville bruge Github sammen med dine teammates. Gennemgang af de forskellige funktioner, som Pull request osv.

http://www.youtube.com/watch?v=61WbzS9XMwk

Betaling: Git Real med CodeSchool

Jeg har før anbefalet CodeSchool og vil også gøre det denne her gang fordi at de har virkelig lavet nogle gode kursur hvor det er nemt at følge med i. Det her kursur er dog ment som et lidt mere advanceret kursus, men starter blidt ud og bliver så rimelig advanceret hurtigt.

Codeschool er dog et betalingsprodukt og koster $30, men hvis du gennemfører et kursur får du $5 i bonus.

http://www.codeschool.com/courses/git-real (Ingen affiliate)

Previous:Nodeup com is an awesome podcast that you
Next:De bedste steder at hoste din webapp med en PaaS