2012-11-05T22:32:27.000Z

Lave Javascript spil med Crafty.js

Crafty.js er et javascript framwork, som hjælper dig med at lave spil i browseren. Det ser virkelig smart ud.

De har allerede lavet nogle af de funktioner som du skal bruge for at komme godt igang med at lave et javascript spil. Blandt andet sammenstød, som kan bruges til at regne om f.eks. en skud har ramt en fjende.

Man kan dog godt se at Crafty.js stadig er nyt, dokumentation er stadig ikke særlig god, og der kunne godt være nogle bedre eksempler til hvordan man bruge de forskellige funktioner som er indbygget.

Der en demo her, som viser hvordan man laver et isometric spil. Det vil sige at spillet er en slags 3D, dog ikke rigtig med skygger. Her er for eksempel en Minecraft demo:

http://craftyjs.com/demos/isometric/

Lær crafty.js

Crafty har også lavet en tutorial, hvor de laver et BananaBomber spil. Den er meget god til at få det hel basiske på plads i hvordan man bruger Crafty med Entrities og Components.

Der er lavet en rigtig god guide til at komme i gang med Craftyjs. Den her guide starter helt fra start af og langsomt bygger mere på. Man kan god diskutere om det var godt han lavede det til en slags powerpoint, men check den ud:

http://cykod.github.com/Presentations/HTML5/Crafty/

Personerne bag Crafty har også lavet en måde, hvor du hurtigt kan komme igang på kaldet CraftyBuilder.com. Du kan skrive javascript kode direkte og den opdatere sig med det samme.

Jeg vil opdatere denne artikel når jeg finder andre gode resourser, som man kan bruge til at lærer Crafty.js, men det bedste måde er bare gå i gang og tage små skidt af gangen! :)

 

Previous:Mine tanker omkring Windows 8
Next:Hvorfor er det så svært at blogge?